Menguji Konsisten

Wednesday, October 12, 2011 , Posted by ijalceritera at 5:11 PM

Personaliti bersifat peribadi.
Semacam tak boleh ubah.





Sumber: chesscube.com
link: http://www.chessbase.com/news/2007/clock02.jpg


Lain dengan habit. Tabiat.
Tabiat dibentuk sikap dengan frequencynya (kekerapan) yang tinggi.
Bermaksud, kalau kita kerapkan sikap yang sama,
maintain untuk beberapa tempoh yang lama,
maka itulah tabiat kita.

Ops. Dan AWAS.
In order to maintain kewujudan benda uh, benda itu sendiri terpaksa melalui tempoh atau frasa-frasa pemeringkatan yang tragic.
Dicelup dalam magma.
Dimasak dalam ketuhar bersuhukan 200 degree celsius selama 4 jam.
Dipukul dan dibalikkan seperti proses membuat kuih raya.
Dipaku sampai retak.
Terpijak duri lalu menjerit di tengah-tengah masyarakat awam. Okeh serius malu.
Dikejar anjing.
Dicakar kucing,
Main PS3.

Wa ghairu zalik..

"Banyaknya ujikaji bahan tuh"

Haa. Banyak gilerlah kan ujian dia ...kan?

*Koff koff

Untuk mengekalkan kewujudan sikap uh, bukan mudah. Sebab itu orang yang istiqomah dengan perbuatan, sikap dan tabiat yang baik teramat GEMPAK! Sirius tak tipu. Walau sikit pun kita konsisten dengan amal yang sedikit pun, walau manusia pujikeji kita pun, percayalah

amal yang sedikit tapi istiqomah,
itu LEBIH ALLAH SUKA,
daripada amal yang gempak, lebat, hebat,

tapi kejap je...lama-lama....hilang tak buat dah.

Kalau kau tak mengalami ujian-ujian/masalah selama tempoh nafas dihirup,
Sah-sah kau malaikat! Ehehep~

Kerana masalah hanya untuk orang yang mahu berkembang !

-Motivasi untuk aku-

p/s: aku respect laki/pompuan yang katilnya empppppuuuukkkk.....tapi.....dia boleh konsisten qiamullail. Tabik hormat!

Currently have 0 Baca Balas: