Tag ; Sebarkan Yang Patut !

Tuesday, August 25, 2009 , Posted by ijalceritera at 12:48 AM

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.r.h. w.b.t.

Kenyataan.
Ana tak suka sekular! Anda suka? Kenapa ?
Haha. Sebahagian buku-buku sekolah pun sekular. Mujurlah guru-guru mengaitkannya dengan islam dan kehidupan.


Kita bukanlah umat yang mengambil sebahagian sahaja daripada islam. Tidak juga setakat belajar untuk peperiksaan. Bukan juga hanya untuk menyuruh orang lain berbuat ma'aruf tetapi hati sendiri lupa ingatkan diri. Kita bukanlah sekular ; memisahkan islam daripada pendidikan, meletakkan islam hanya di masjid.

Sebenarnya islam kita adalah setiap masa dari segala segi, ikhlas mendasari niat, terbuka membetulkan dan dibetulkan. Jadi, marilah berusaha tingkatkan amal kita di bulan barakah ini. Yang mahu berubah, cepat-cepatlah berubah hari ini, tinggalkanlah pakaian ketat-ketat dan jaga batas antara lelaki perempuan. Jangan omong kosong, cakaplah yang baik-baik sahaja.

Ana telah di'tag' !
Apa yang di'tag'?
Gambar dan nombor 1,2,3 dan 4.

1) Copy gambar amal Islam di atas. Copy satu post ni pun tak mengape. Mudah dan menjimatkan masa. harapnye begitu..

2) Kemudian pilih 10 orang sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama. Ingat! 10 orang tahu.. Lebih2? lagi bagus. Kalau nak bagi semua? amat digalakkan...

3) Gambar ini hak ciptaan tidak terpelihara..jadi sebar2knlah ye...

4) Perkara yang wajib anda lakukan? Senang je..lakukan apa yang ditulis dekat gambar diatas.. Kalau tidak nampak? zoom la..

Ini senarai 10 orang yang saya pilih;

1- Amin HAR
2- Faiz Jamain
3- Aduka
4- Rashid
5- Azizi
6- Hadi
7- Ibrahim
8- VileDante
9- Arepa
10- Abang Thaaqib

'Tag' daripada Faiz Jamain.
~Tertunda~

1. Besides your lips, where is the favorite spot to get KISSED?
Head

2. How did you feel when you woke up this MORNING?
Happy =)

3. Who was the last person / people you took a photo WITH?
Izzat

4. Would you consider yourself SPOILED?
Maybe not

5. Will you ever donate BLOOD?
Yosh ! Insyaallah !

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite SEX?
Nope

7. Do you want someone to be DEAD?
Nope

8. What does your last text message SAY?
Ahahaha. Ok. Dah faham.

9. What are you thinking about right NOW?
Something

10. Do you want someone to be with you right NOW?
Yup

11. What was the time you went to bed last NIGHT?
t > 12 p.m.

12. Where did you buy the tee you are wearing NOW?
It's free. Ask Sulaiman where did I get it. Program Patriotik.

13. Is someone on your mind right NOW?
Yup

14. Who was the last person who text YOU?
Unkown

10 Lucky Person ( tak perlu buat )

1-Hadi
2-Aiman Hafidz
3-Hazim
4-Aieman
5-Naqib
6-Al-Amin
7-Faiz H.
8-Azri
9-Sulaiman
10-Aduka

15. Who is no.2 having relationship WITH?
Sulaiman, Afif, Ikhwanulians, his family and Allah

16. Is no.3 a male or a FEMALE?
I guess no 3. is a male

17. If no.7 and no.1 get TOGETHER, would it be a GOOD?
Alhamdulillah. They'll get along with each other just fine. Both are muslim. What about combining their skills? Physics and art? Subhanallah !

18. What is no.1 STUDYING?
Gelombang Ombak ?!?! Physics~

19. When was the last time you chatted with THEM?
One of them. At school.

20. Is no.4 SINGLE?
It's hard to give a specific answer. Sincerely, maybe not.

21. Say something about no.2
Haha. You can view your picture at my flickr !

22. What do you think about no.3 & no.6 being TOGETHER?
Maybe they're having an usrah. They meet each other because of Allah.

23. Describe no.9.
A tough guy. Very kind to his sister.

24. What will you do if no.6 and no.7 FIGHT?
Maybe they'll fight to make a beautiful drawing. No.6 use photoshop and no.7 use his drawing thingy like brushes etc.

25. Do you like no.8?
Yup but certainly as a friend. "Thou art more lovely".

TAMAT

Innalillahi wa innailaihi raji'un...

Currently have 2 Baca Balas:

  1. mas syarep says:

    so..i'm not so lucky??..huhu
    xpe la..
    may have great ramadhan!!!
    Happy to making more ibadah!!
    don't miss it!!

  1. Izz-Al-Din says:

    Haha. Dipersilakan untuk mana-mana pihak ambil/lekat/tampal di mana-mana sahaja.
    Ramadhan semakin berkurang! Rugi pula rasanya. Amal masih kurang !